Det är inte alltid nödvändigt att registrera ett nytt domännamn när du redan äger kommer att fungera alldeles utmärkt. I stället för att registrera ett nytt domännamn, kan du alltid skapa subdomän använder den domän som du redan äger.

En subdomän är en andra hemsida, med sitt eget unika innehåll, men det finns inget nytt domännamn. Istället använder du ett befintligt domännamn och ändra www till ett annat namn. Den underdomän namn ser ut forums.domain.com, help.domain.com, help2.domain.com (förutsatt att du redan värd domain.com).

För att skapa en underdomän, gör följande:

• Logga in på cPanel och klicka på underdomäner.
  • I rullgardins menyn, välj den aktuella domänen.
  • I rutan innan domänen skriver underdomän namn som du vill.
  • Klicka i "Dokument Root" rutan och det kommer automatiskt fylla.
  • Slå på knappen Skapa.

För att ta bort en underdomän, gör följande:

• Logga in på cPanel och klicka på underdomäner.

Längst ner, under Åtgärder, klicka på Ta bort

Malmö Cloud Webbhotell

• subbdomän